• Vosta 95 jaar

    Vosta bestaat 95 jaar. Opgericht op 15 september 1926. We zijn trots op deze leeftijd en de mooie historie die onze club heeft. Helaas zullen er geen festivitieten plaatsvinden i.v.m. alle onzekerheden die er waren en nog zijn rondom Corona. We hadden dit liever anders gezien, maar het bestuur heeft dit besluit weloverwogen genomen i.v.m. de (financiële) risico's.

    Hieronder nog een kleine samenvatting van het ontstaan van Vosta:

    Rond 1920 werd door een aantal jongens van de Steenweg een clubje opgericht. Dat clubje kreeg pas echt gestalte op 15 september 1926 toen de club Vosta werd opgericht. De naam van de club, zou volgens de overlevering afgeleid zijn van de herdershond "Vosta" van de familie Knobbe die aan de Ribbeltsweg woonde. Omdat veel leden van Vosta toentertijd bij de St. Joseph parochie hoorden werd er aan de uitleg van de naam al snel "Voor Onze Sint Aloysius" gegeven. Tegenwoordig is Vooruit Omhoog Sportief Trots Alles een leus die vaak wordt gebruikt.

    In 1931 kreeg Vosta de beschikking over een veld dat gelegen was aan de Steenweg. Op 31 oktober 1935 kreeg Vosta het huidige complex aan de Minkmaatstraat aangeboden. Het eerste clubgebouw kreeg Vosta in 1962. Toen op 15 maart 1980 het huidige clubgebouw werd geopend, werd het oude volledig omgebouwd tot kleedkamers met douches en massageruimten.

    Op sportief gebied heeft Vosta zowel hoogte- als dieptepunten gekend. Hoogtepunt was ongetwijfeld toen Vosta in de jaren 60 in de 1ste klasse voetbalde (de hoofdklasse bestond toen nog niet). In die jaren werd regelmatig om het landskampioenschap gespeeld. Momenteel speelt het 1ste elftal van Vosta in de zondag 5de klasse A.