• In memoriam: Erevoorzitter Jan Snels overleden

  Jan Snels, geboren op 16 april 1931, overleden op 17 februari 2022 was iemand die veel voor Vosta heeft betekend. In het kort wil Vosta hem nog eens naar voren halen.

  De familie Snels kende in de jaren vijftig de familie Hartman. Een bekende naam in die dagen. Want dhr. Hartman was toen voorzitter van Vosta. Hij werd, zoals later zou blijken, de voorzitter met de meeste jaren die Vosta ooit heeft gehad n.l. van 1938 tot 1950. Door hem werd Jan Snels op 5 mei 1957 lid gemaakt van Vosta. Een jaar later werd hij benaderd door de toenmalige voorzitter Tonnie Pieper met de vraag of hij zijn taak als voorzitter van Vosta wilde overnemen.

  In 1959 nam Jan Snels het voorzitterschap van Tonnie Pieper over.

  Een van zijn eerste taken was om trainer Koenders te strikken om de leiding over het eerste elftal op zich te nemen. Koenders, overleden in 1991, werd daarmee de eerste betaalde trainer van Vosta.

  Op de plaats waar nu de kleedkamers zijn werd op 5 december 1961 het houten clubgebouw afgebroken. Jan Snels was toen ook de grote animator voor een nieuw clubgebouw. Dankzij de grote inspanning van veel eigen leden en mensen van buiten af werd op 18 augustus 1962 door de wethouder J.Horstman het nieuwe clubgebouw feestelijk geopend. Op 15 september 1976, het jaar dat Vosta 50 jaar bestond, werd in de Twentsche Schouwburg door voorzitter Snels, namens de bouwcommissie, op een symbolische wijze de eerste bouwsteen t.w.v. f.5000,- , overhandigd, die bestemd was voor het bouwen van een nieuw clubgebouw. 4 jaar later op 15 maart 1980 werd het clubgebouw, waar wij nu zitten, geopend door de wethouder Wibier.

  Inmiddels mocht hij twee kampioenschappen van het eerste elftal vieren. De voornaamste was wel in 1962 tijdens de historische wedstrijd tegen Vaassen. Toen werd men kampioen door met 2-3 te winnen en promoveerde Vosta 1 naar de 1e klasse D van de KNVB.

  In 1969 gaf hij de voorzitters hamer over aan zijn vriend Gerard Lansink. Op de A.L.V. van 22 augustus 1969 werd hij door de vergadering tot Ere voorzitter van Vosta benoemd. Als dank voor zijn vele verdiensten voor Vosta werd hem een gouden zegelring uitgereikt.

  Namens het bestuur en de leden van Vosta, wensen wij de familie en naasten alle sterkte toe in deze zware tijd.